Yeni Nesil Patent | Blog

Marka Tescil

Marka Tescili Nedir?

Marka tescil, bir firmanın ve/veya şahsın, mallarının ve/veya hizmetlerinin, diğer firmaların/şahısların mallarından ve/veya hizmetlerinden ayırt edilmesini sağlayan isimler, sözcükler, şekiller, renkler, harfler, sayılar, kokular ve seslerdir.

Daha basite indirmek gerekirse;

gibi…

Yani, ürettiğiniz şeylerin, verdiğiniz hizmetin üstünde kullandığınız şekillerin tescil ile korunmasıdır. Bu arada, marka tescili bazı şekillerde de anılabiliyor. Örneğin: marka patenti, marka hakkı, isim tescili, isim hakkı, logo tescili gibi. Doğrusu marka tescilidir.

Firma Kurarken Dikkat Edin!

Yeni oluşuma girerken firmanız için düşündüğünüz adı bir marka uzmanına danışın. Eğer başka bir firma/şahıs tarafından tescillenmiş ise sizi zora sokabilir. Hiç araştırma yapmadan Ticaret odasına gidip aldığınız unvan, size verilen marka hakkı değildir ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafında varlığı sorgulanmamaktadır. Bu yüzden önce araştırın sonra oluşuma girin, yoksa markayı tescilleyen firma/şahıs tarafından tarafınıza yaptırımlar uygulanabilir ve yüksek cezalara maruz kalabilirsiniz.

Sizlere tavsiyemiz, yeni bir oluşuma girmeden önce düşündüğünüz markayı araştırın. Müsait gözüküyor ise Marka Tescili yaparak markanızı koruma altına alın. Korumaya aldığınız taktirde markanız sizin adınıza 10 yıllık tescillenir.

Markayı nasıl araştıracağınızı bilmiyorsanız Yeni Nesil Patent uzmanları sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyar.

Ücretsiz Marka Araştırma Formu

 

Marka Tescili Nasıl Yapılır?

Her hangi bir şirketi olmayan her kişi (şahıs) adına veya şirket tüzel kişiliği tarafından marka tescil başvurusu yapılabilir.

Marka Tescil Başvuru Formu

 

Marka Tescil Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Marka Tescil Süreci

Marka araştırma işlemlerinden marka tescil işlemlerine ve tescil sonrası hukuki korumasına kadar uzmanlarımız ve avukatlarımızla hizmetinizdeyiz. Yeni Nesil Patent

Türk Patent ve Marka Kurumu‘nun resmi web sitesi.